Alvesta Simhall

Höj- och sänkbar botten från Variopool

Alvesta Kommun hade en gammal simhall. En simhall som var i stort behov av renovering. Simhallen är sammanbyggd med kommunens idrottshall. I denna tillbyggnad har man på ett bra sätt fått ihop gammalt och nytt. Det nya i simhallen med en 25 meters bassäng, undervisningsbassäng i sin egen hall samt ett mindre barnlandskap med bubbel och annat för avslappning.

Undervisningbassängen innehåller Höj- och sänkbar botten som gör att man kan ha baddjup ner till 180 cm. Ett lyftplan där man ta ner en ryggstol och en integrerad trappa som följer med botten upp och ner. I sitt översta läge fungerar den höj- och sänkbara botten som ett bassängöverdag och reducerar avdunstning och kemikalieåtgången rejält under nätterna.

Startpallar

Top of the line – med andra ord Omegas OSB11 startpallar med inbyggd elektronik har man numera i Alvesta.

 

Fällbar läktare

Fällbara läktare som monteras mot väggen. Tio sektioner som hyser ett hundatals åskådare.I uppfällbart läge låser man läktaren mot väggen och säkrar därmed att ingen skall skada sig. Läktaren fälls upp och ned av en person utan några problem.

 

Handduksfack

Handduksfack – med 20 fack finns lite överallt i anläggningen. Här i en blandning av gula, blåa och vita rör. Snyggt och ändamålsenligt. Rören lutar en aning utåt – för avrinningen skull

2014
Alvesta
Ny simhall
Dynacon Construction

Produkter levererade från Swim Systems

Höj- och sänkbar botten
Lyftplan i undervisningsbassäng
Bassänggaller
Rostfri bassäng utrustning (ingjutningsgods, lejdare, tjuvstarts och ryggsimsstänger, räckverk)
Startpallar OSB 11
Fällbara väggmonterbara läktare
Simlinor
Fullvideo display
Träningsklockor
Ryggsimsflaggor
Tjuvstartslinor
Handduksfack
Möbler